Friday, September 7, 2012

De fiscale politiestaat een feit! De Gestapo is terug van weg geweest.

Op 24 augustus 2012 verscheen in het Belgisch Staatsblad de Wet houdende bepalingen betreffende de verwerking van persoonsgegevens door de Federale Overheidsdienst Financiën in het kader van zijn opdrachten. Deze wet die dateert van 3 augustus 2012 voorziet in de oprichting van een zogenaamde "datawarehouse".

Datawarehousing houdt in dat de gegevens die worden ingezameld door allerlei verschillende diensten worden samengebracht in één grote "datawarehouse".

Een datawarehouse moet worden gezien als een opslagplaats van gegevens die kunnen worden onderzocht met behulp van statistische technieken en modeliseringstechnieken die gericht zijn op "het tot stand brengen van tot dan onbekende relaties binnen grote volumes van als dusdanig onbruikbare gegevens om er originele en potentieel nuttige informatie aan te onttrekken en die te analyseren".

De nieuwe wet voert een inperking van de rechten die worden gegarandeerd door de Privacywet (Wet van 08.12.1992) in.

Het gaat hier om één van de stokpaardjes van Staatssecretaris John Crombez die zich duidelijk liet inspireren door het Chileense Project Cybersyn uit de zeventiger jaren. Sinds Crombez Staatssecretaris is, heeft hij systematisch een absolute minachting voor het ondernemerschap en elke vorm van vrijwillige samenwerking getoond. Alles wat niet door de overheid zelf gedaan wordt, moet blijkbaar volgens die man beboet, geregistreerd, belast en bestraft worden.