Thursday, September 13, 2012

Pedofiele hoofdinspecteur uit Oostende veroordeeld tot 5 jaar cel

Hoofdinspecteur K. D. B. van de West-Vlaamse politiezone Kouter verkrachtte tussen juni 2003 en januari 2006 verschillende malen zijn stiefdochter. Het meisje was bij aanvang pas 12. Ook haar twee jaar oudere zus werd enkele malen aangerand. Telkens dreigde hij ermee de meisjes op te sluiten in een cel als ze het iemand zouden vertellen.

In eerste aanleg werd de verkrachter veroordeeld tot zes jaar cel, hoewel hij de feiten altijd staalhard bleef ontkennen. Hij bleef volhouden dat het om een complot ging die de meisjes tegen hem hadden gesmeed.

In juni, toen zijn zaak opnieuw werd behandeld voor het hof van beroep in Gent, ging hij over tot bekentenissen. Kort voordien had hij al een overeenkomst afgesloten met de slachtoffers om hen te vergoeden. Volgens het hof voldoende redenen om de aanvankelijke straf te laten zakken. Het feit dat hij - weliswaar extreem laat - tot inzicht is gekomen, de slachtoffers heeft vergoed en zelf in therapie is gegaan, overtuigde het hof om een deel van de gevangenisstraf met uitstel te verlenen. De verkrachter werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan slechts drie effectief.

Zou Dutroux ook slechts drie jaar effectief gekregen hebben als hij bij de politie had gewerkt?

Einde van de regering aan bij invoering vermogensbelasting

Vincent Van Quickenborne heeft blijkbaar een greintje moed gevonden en heeft zich uitgesproken tegen de populistische plannen van PS en SP.a om een vermogensbelasting in te voeren.

De meerwaardebelasting op aandelen is toen onder druk van mijn partij van de tafel geveegd. Wie ze terug op tafel wil, moet beseffen dat er morgen geen regering meer is.

Eindelijk zien we de paarse partij OpenVLD nog eens een liberaal standpunt verdedigen. Dat was jaren geleden.

Volgens de krant La Libre Belgique denkt de PS aan een aantal bijkomende vermogensbelastingen. Onder meer de nationaliteitsaanvraag van de Franse zakenman Bernard Arnault zou hen die piste doen oprakelen. De ministers zijn het er in elk geval niet over eens of Bernard Arnault Belg kan worden. De Sp.a-vicepremier en keizer van Oostende Johan Vande Lanotte vindt van niet.

Vande Lanotte:

Iemand moet Belg worden omdat hij Belg wil worden, niet omdat hij in Monaco minder belastingen wil betalen.

Het is geen wonder dat een lid van de SP.a, de partij die alles en iedereen wil belasten, met zo'n standpunt afkomt. Vande Lanotte komt hiermee de Franse socialisten, die iedereen die een beetje ondernemend is uit Frankrijk wegpesten, ter hulp.