Sunday, June 30, 2013

Gesjoemel! Daniel Termont redt Electrawinds met belastinggeld

Daniel Termont, burgemeester van Gent en sp.a-politicus, bekleedt nog enkele andere functies. Via één ervan heeft hij Electrawinds (Eén van de dubieuze projecten van Johan Vande Lanotte) van de ondergang gered met belastinggeld, maar de vraag is hoe lang het bedrijf nog kunstmatig in leven kan gehouden worden.

De Vlaamse Energieholding, waarvan Daniel Termont al negen jaar de voorzitter is, heeft Electrawinds het nodige geld toegestopt om zijn activiteiten tijdelijk te kunnen verderzetten. Het bedrijf heeft een omzet van 108 miljoen euro, maar gaat gebukt onder een schuldenlast van maar liefst 361 miljoen euro.

Windstil

Terwijl media en vakbonden moord en brand schreeuwen bij de gedachte dat er een bank gered zou worden met belastinggeld, blijft het nu weer windstil... zoals gebruikelijk is wanneer het om één van de vele persoonlijke verrijkingsprojecten van Johan Vande Lanotte gaat. Enkel in De Standaard en De Tijd werd er aandacht besteed aan deze schandalige toestanden.

Hoe lang zal deze stinkende soap rond De Keizer en zijn op-uw-belastinggeld-draaiende windmolens nog blijven duren? Eén ding staat al vast en dat is dat er bitter weinig politici de politieke moed of persoonlijke integriteit hebben om tegen de Keizer van Oostende in te gaan. In zijn "Tweede Open Brief aan Johan Vande Lanotte: 'De jackpot van Electrawinds'" merkt Jean Marie Dedecker iets interessants op nl dat Paul Desender, bestuurde bij Electrawinds ook actief is bij NVA.

NVA gebruikt als slogan "De kracht van verandering". Als het over subsidies, het versluizen van belastinggeld en samenwerken met de Keizer aan dubieuze constructies gaat dan is er bij NVA blijkbaar weinig sprake van een nieuwe politieke moraal.